Jatacenje

Wargaming community of Kragujevac, Serbia


Oko vatre (batle reports)

Share
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Tue Aug 18, 2009 6:58 am

Zora pred bitku...

Nesto krcka i suska cele noci iza brda...
Postavili smo straze, i pripremili odbranu. Lord Marelon, sa glavninom vojske tek treba da stigne, prinudjen sam da postavim odbranu sto bolje. Nakovanj moramo da odbranimo. Strelci i izvidjaci postavljeni su na desno krilo. Javljaju da je prvom zorom, u viskokoj travi primecen pokret sumnjive konjice, ali i ogroman kostani dzin. Sa desnog krila osmatraci javljaju da nadiru jedinice kocija koje vuku kosturi konja, i kojima zlokobno upravljaju kosturi davno palih ratnika. Na tom krilu nam je top, njega ce cuvati Telohranitelji Lorda Marelona, koje ovog jutra predvodi Thane Garland Gorlal. Po centru nadiru kosturska teska pesadija i teska konjica. Ovu silu, i sve koji se probiju sa desne strane morace da prime nasi Slayeri. Organ Gun mora da omeksa mete i obezbedi odbranu nakovnja. Katapult ostavljamo pozadi kako bi, beybedan mogao da bira mete. Nema sumnje napada nas vojska Nemrtvih kraljeva iz pustinje. Primetili smo i jedan od onih strasnih katapultova, potvrdjene su sve nase sumje, pilot zirokoptera se upravo vratio... Napad pocinje, Grungni pazi nas, Grimnire daj nam snage, Grom Ankarit

Dnevnik Gibala Brynbolga
Runlorda Klana Skarrenruff


Last edited by kgkid on Tue Aug 18, 2009 11:42 am; edited 1 time in total


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Tue Aug 18, 2009 7:16 am

Vece posle bitke...

"Brzo, momci, zauzmite polozaj na brdu, levo krilo, krenite prema neprijatelju. Bitno je da ih odvojimo, kada su vec rasirili front." - ovaj dan pobede, poceo sam izdavanjem zurnih naredjenja. Artiljerijske masine krckale su dok su ih posade punile, Karag Barag se priblizio redovima neprijatelja kako bi bolje pokrivao bojiste. Jacina vetrova magije nad bojistem govorila je da je Hijerofant, koji je podigao ovu armiju i pokrenuo je na pakleni mars, izuzetno jak carobnjak. Znao sam da mi ni pomoc koju imam od Nakovnja nece biti dovoljna da sprecim sve njegove magije, te da cu morati da biram...

Zagrmeo je top i zacuo se ostar udar katapulta, gledao sam preko bojista u neprijateljski strasni katapult i video svog protivnika. Neljudski iskezena lobanja, srp u ruci, crna mantija preko kostiju... Top je pogodio i razneo kostanu sklopociju, ali cak ni djule nije uspelo da probije Hijerofantovu magijsku odbranu. Katapult je opasno promasio. "Vetar je tamo jaci nego ovde, mora da je neka njihova magija!" Zacuo sam pravdanje Inzenjera. "Hocu pogotke, ne izgovore!" zagrmeo sam, "Ne pricaj da sam uzalud postavljao rune ta tu masinu!" Na levom krilu samostrli su odapeli svoje strle prema kostanom dzinu, ali bez vidljivog ostecenja... Cuo sam starije kako bodre mladje: "Ne obaziri se na konjicu, njih cemo posle! Njegov oklop je predebeo da ga probijemo! Gadjaj u noge i zglobove!" Zirokopter je posao ka neprijatelju... A ja sam prebio prst, pokusavajuci da otkujem runu! Oni sa katapulta su me bas iznervirali! A neprijateljska armija se priblizila... Na levom krilu se pojavila jedinica lakih kocija, a medju njima heroj na kociji koja je gorela! Neprijateljski katapult, koga je top slomio, uzasnom igrom kostiju krenuo je da se dize iz prasine... Spreman za napad! A mislili smo da smo ga se resili!


Last edited by kgkid on Tue Aug 18, 2009 11:43 am; edited 2 times in total


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Tue Aug 18, 2009 11:29 am

Masine su otvorile vatru na kocije i protivnicki geeral pao je sa vatrene kocije koja se razbila pod udarom katapulta. Vodjeni savetima iskusnih strelaca preciznom vatrom Drugi gromovnici i Samostreli su uspeli da kostanom dzinu smrskaju noge i obore ga u duboku travu, a zatim su lako uspeli i da eliminisu laku konjicu koja se priblizavala.
Nemrtve ptice sam prizemljio runom Gneva, a jedna je cak i razneta tim napadom. Katapult, koji je Hijerofant podigao iz prasine nije uspeo da povredi Hammerere, ciji su stitovi odoleli svoj neprijateljskoj vatri. Zirokopter je hrabro jurisao na masinu i nakon duze borbe uspeo je da ubije posadu. Hijerofant se u tom trenutku transformisao, i u oblaku insekata nestao sa bojista.
Prezivele ptice dotukla je posada OG, kada su se na njih obrusile.
Avaj, uzasa! Iza nasih borbenih linija iz zemlje je iskocila diznovska skorpija. Ovo cudo, vodjeno voljom davno umrlog svestenika, svojom otrovnom zaokom usmrtilo je dvojicu clanova posade katapulta, dok su ostali pobegli sa bojista. Dragon Slayer Zharzaki, pokusao je da napadne monstruma, ali je i sam pogodjen otrovom pao. Na njegovu nesrecu, preziveo je... Kada je otrov izbecen iz njegovog organizma proklinjao je svoju sudbinu i nesposobnost da ubije "obicnu bubu"... Skorpija je, pre nego sto je pokosena hicima iz pusaka, uspela da iz bitke izbaci i posadu OG.
Slayeri su hrabro pali pod napadima magicnih napada nemrtve Garde predvodjene Princem. Uspeli su da ih dovoljno zadrze i da ubiju vise od pola jedinice. Time su kupili dovoljno vremena da ostatak armije izbori pobedu. Njihova imena bice ubelezena u Hramu Grimnira, da se zna da im je cast vracena i da su zasluzeno dobili svoje mesto u Podzemnom svetu...
Hamereri, predvodjeni Garlandom, uspeli su da bez zrtava odbiju ocajnicki juris poslednje prezivele kocije, odbrane top, i konacnim jurisem zbrisu kosture... Neprijateljski general je netragom nestao, kao i nemrtvi carobnjak koji ga je lecio.
Uspeh ove bitke, iako potpun, pomracen je mislju na pale saborce, ali i na cinjenicu da neprijatelj nije zaista porazen. Skupice oni snage i ponovo ustati. Nadam se samo da cemo do tada biti dovoljno daleko.

Kamp je sada obezbedjen, nadamo se skorom dolasku Lorda Marelona.

Gibal Brynbolg
Runelord klana Skarrenruff
20090817


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Tue Aug 25, 2009 2:05 pm

Posto sam olajavan od strane Toze, evo betrep da ne bude ljubomoran Wink Laughing

Ogrovi napadaju. Bale im cure iz iskezenih vilica, Tiranin Toza poveo je svoje kulinarske eksperte u lov. Nije da im treba neko kulinarsko umece, posto bi, ovako gladni, pojeli i liveni top. Ma, livnicu bi pojeli! Uzalud smo ih nagovarali da se okanu, da nas se manu i nadju neki meksi zalogaj!

Bokom nasim desnim napadaju Bullovi, po sredini dzin, svi heroji i oni u gvozdje oklopljeni ogri, cak dve jedinice, na nase levo krilo napadaju ledeni jetiji, smrdljivi gnoblari i ona sklopocija sto baca djubre na neprijatelje. Pripremamo se za otvaranje vatre, a Slayeri i Hamereri sa Garlandom Gorlalom marsisraju napred. Zharzaki, dragonslayer, nevoljno je ostao da pomogne u odbrani nakovnja, ali nervozan trckara levo-desno. Boji se, bitku ce da propusti, a video je da i dzin napada! Ipak, srecom, rec koju je dao veze ga uz mene. Zirokopter je naslutio neko kretanje u sumama iza nasih ledja, bojah se da nas iznenada ne napadne neko cudo. Masine opalise, al' bez veceg uspeha. Istina, top je ubio jednog od onih ogrova sto nose topove mesto pusaka, no nije prepao njegovog drugara. I katapult je zgnjecio jednog, iz drugog tima, sto je njegovog drugara vec prestravilo dovoljno da pobegne sa bojista. Ogri su krenuli u mars, a Zirokopter im je pojurio u sustret da im smeta. Nase desno krilo oslanja se na pucanje, a levo i centar morace da odbrane hamereri i slayeri. Ona sklopocija je ispalila krs djubreta, koje je zatrpalo nase samostrele. Petorica su pali tesko ranjeni.

Zirokopter, usporivsi malo napredovanje neprijatelja po nasem levom krilu, pokusao je da se privuce neprijatelju u ledja. Srecni pogodak ogrovskog tobdzije ostetio je elisu i inzinjer se srusio iza neprijateljskih linija. Svi nasi strelci raspalili su po jedinici Tiraninovoj i uspeli da ubiju cak dva ogra. Hamereri su hrabro jurnuli na drugu jedinicu Irongutova i naterali ih da sa dva Kasapina zazde u beg. Nisu se vratili na bojno polje, a prepadnuti ogrovima koji su ih u begu izgazili i gnoblari pobegose.

...


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Tue Aug 25, 2009 4:23 pm

...
Dzin je uleteo Hamererima u bok i srecan zbog svog manevra gromoglasno viknuo, valjda se nadajuci da ce se hrabri Patuljci uplasiti i pobeci. Nasmejali su mu se u lice i spremili se za tucu. Ogri uz Tiranina su nastavili mars prema nasim linijama, padajuci, jedan po jedan pod kisom olova i kamenja. Top je uspeo da pogodi poslednjeg Koljaca, ali je Tiranin preziveo zahvlaljujuci magicnoj zastiti. Slejeri su pokusali da izazovu jetije, ali bezuspesno. Gnoblari skauti su napali na preostale samostrele. Jos jedno bacanje djubreta na patuljke pogodilo je u sred tuce samostrela i gnoblara, ubijajuci vise gnoblara nego patuljaka. Gnoblari su odbijeni, ali avaj, Patuljci su, zaslepljeni mrznjom, pojurili za njima sekuci ih do poslednjeg. Na kraju su ih Jetiji cekali u zasedi. Zderavac, to gadno cudoviste, koje ne zna za strah i bol, napalo nas je sa ledja bas kao sto sam strahovao. Ipak Zharzaki je uspeo da ga ubije svojim magicnom sekirom, pre nego sto je Zderavac dobio priliku da napravi stetu. Osmeh, pomalo krvolocni, video se na licu Slejera.

Slejeri su krenuli prema Jetijima, ne bi li pomogli samostrelima, li su zakasnili, i Jetiji su, pojurivsi poslednje prezivele samostrele pregazili i njih i posadu topa, ostetivsi opasno lafet topa. Moji cuvari i ja uspeli smo da ih zaustavimo, a Zharzaki je uleteo da nam pomogne i odmah posekao jednog jetija. Iako nismo uspeli da povredimo ledene monstrume, oni su se uplasili Slejera i gorucih runa na njegovom oruzju i pobegli sa bojista. Rinoks koji je vukao onu sklopociju od gnoblarske masine podivljao je videv Slejere ispred sebe i jurnuo u svoju smrt. Sekire slejera ne oprastaju ni vecim nemanima. Garland Gorlal je sa Hamererima toliko jako udario Dzina da se ovaj zbunio, mlatnuo svojim lancem iznad glava patuljaka, i dao se u beg. Hamereri su ga stigli i oborili na zemlju...


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Tue Aug 25, 2009 4:43 pm

...
Tiranin je poslednji pao pod kisom projektila. Onaj poslednji Ogrovski tobdzija je, videvsi drugove kako padaju, u gnevu jurnuo u blok Hamerera i hrabro umro. Bullovi su jurisali na puskase, koji su uspeli da ubiju jednog pre nego sto su , pod silinom jurisa Ogrova bili prinudjeni da se uz ozbiljne gubitke povuku iz bitke. Organ Gun, koji je manevrisao po sumi i ozbiljno povredio Tiranina i njegove Ogre, pokusao je da se osveti Bullovima za smrt drugova, ali je masina, vucena napred nazad po sumi, otkazala, tako da je povredjena posada morala da se povuce i pocne da je popravlja za narednu bitku. Obecali su da ce mnjihova masina biti spremna. Ogrovi su dobili priliku da naprave jos stete. Udarili su u katapult i razbili posadu koja je probala da odbrani masinu. Mada kasno, jer ih je ogrovski tobzija zadrzao, Hamereri su stigli do katapulta, tek na vreme da osvete pale i povredjene drugove.

Na krvavom polju stajali smo i sanirali stetu na masinama, vidali rane povredjenima, odavali postu palima. Sutra ocekujemo da se glasnici jave sa vestima o pojacanju. Iako tuzni zbog palih drugova, osvrtali smo se igledali sa olaksanjem bojiste, na kome nije bilo neprijatelja. Poslednji je stigao Zharzaki, noseci inzenjera-pilota Gorltrommala, koji je srecom bio ziv, ali u nesvesti. Zharzaki je sada tamo, odvojen od svih ali svi cujemo tihe psovke. Dok je svakom prezivelom makar malo radosti u srcu, Slejer kune novi dan koji mora da prezivi.

Sumarno pucanjem smo uspeli da eliminisemo jednu, mada najopasniju, neprijateljsku jedinicu. Hamereri, Slejeri i Zharzaki uspeli su da odbiju napde ostatka neprijateljske vojske. Narocito treba pohvaliti Hamerere, koji su pokazali ne samo hrabrost, vec i izuzetnu mobilnost na terenu, koja je odlika prave elitne pesadije.

Gibal Brynbolg
Runelord klana Skarrenruff
20090823


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Wed Aug 26, 2009 9:34 am

Narode, ovo je logorska vatra gde su svi pozvani da prepricavaju svoje bitke... Sve i da neko prvi napise svoju verziju bitke, protivnik ima pravo da napise svoju verziju.


Last edited by kgkid on Wed Aug 26, 2009 12:18 pm; edited 1 time in total


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
Toza
'ајдук
'ајдук

Posts : 241
Join date : 2009-08-11
Age : 32

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  Toza on Wed Aug 26, 2009 11:36 am

Ajd da probijemo led....


Sedmoro brace, sedam tirana debelih i masnih
Na Velikog Zdera se popese
Da jedu, slave i glave na celjusti razbijaju
Velikom Zderu Osmeh zubati da mame.

Kad pojedose zadnjeg Rinoksa
I kad popise zadnje bure ljute vode ljudske
Veliki Zder im u glave sne posla
I u boj ih uputi

Sedmoro brace, sedam tirana tvrdoglavih i mocnih
Svakom Veliki Zder Zadatak dade
Da svaki bitku slavnu izvojevuje
Ako jesti na padinama Velikog Zdera zele

Sedmoro brace, sedam tirana krvozednih i zustrih
U sedam pravaca krenuse
Svaki vodeci najopakije od svoga roda
u ljudsko kraljevstvo krenuse....
avatar
Toza
'ајдук
'ајдук

Posts : 241
Join date : 2009-08-11
Age : 32

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  Toza on Wed Aug 26, 2009 11:43 am

Sedmoro brace, sedam tirana oklopljenih i naoruzanih
Svaki svojim putem podje
Najstariji Gukur Vecno Gladni
Na ljude naleti posle mnogo setnji zarkog sunca

Topovi sjajni, Leadbelcerska radost su bljuvali vatru
Ubijajuci jednog po jednog od mekse brace nase
Pripremajuci im meso za Velikog Zdera
I neutolnu glad njihovu

Pobismo mi dosta njihove armije
Na mesu se njihovom gostismo
Topove dadosmo nasim Leadbelcherima
Pobednicku salvu 50 malih oni ispalise to vece.

Dok su mali vristali leteci nebom jos
Ka planini sa plenom i obrokom za Velikog Zdera
Mi podjosmo harajuci njihovim selima
Jeduci i pijuci, vecnu glad uspavljujuci
avatar
Toza
'ајдук
'ајдук

Posts : 241
Join date : 2009-08-11
Age : 32

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  Toza on Wed Aug 26, 2009 12:19 pm

Sedmoro brace, sedam tirana debelih i masnih
Najglasniji brat Gukur Grlati
Sto glasom lavine stvara
Trulo meso nasao, i na njega se obrusio

Truli psi i zive kosti
U redovima marsirase
Celikom im kosti drobismo
Ledene zveri nejestive ubise

Bitka opaka bese
Kosti smrskane ponovo se sklopise
I svoj neumorni napad nastavise
Njihov vodja velik borac je

Gukur Grlati sebi ravnog na boj izazva
Bledi covek boj prihvati
Celik je sevao, varnice letele
Magije cuvase obojcu

Do zalaska sunca se oni udarise
Al Gukur Grlati uvek bio jaci glasom nego toljagom
Uplasi ga neumorno more kostiju
I u brda on pobeze

Poslednje sto rece dok je potivnicki vodja visokog obarao
Velikim Zderom se zakle
Da ce protivnika u jamu uvuci
I u slavu Velikog Zdera pobediti
avatar
Toza
'ајдук
'ајдук

Posts : 241
Join date : 2009-08-11
Age : 32

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  Toza on Wed Aug 26, 2009 12:30 pm

Sedmoro brace, sedam tirana upornih i odlucnih
Najmladji od njih Gukur Okretni
Na ljute brade sa sekirama naisao
Na ljute brade napao

Brade mu vikale da ne napada
Nudili mu mala sunca
Recima Gukura okrenuti hteli
Od zadatka ga oterati

Al Veliki Zder u umovima nasim
Glad Gukuru Okretnom pojaca
Um mu zamuti u bes ga natera
Jurnuse oni tako ka bradama tvrdim

Topdzije nebo gledase, znajuci za masine paklene
Koje letecem mesu let ometaju
I sa neba napadaju
Unistavajuci savrseno mesto

Topovi su bljuvali vatru
Gladni Gukur Okretni siban gladju
Primao strele u sebe
Primao je topovska djulad u sebe

Primao psovke, kamenje i celik njihov
Al glad jaca od bola bejase
I on ka njima jurisase
Dok djule mu glavudzu na par delova ne raspori

Dok je krv po zemlji se razlivala
Pobegli mesari sacekase u sumi
I njegovo telo odnesose Velikom Zderu
Da ga poklone Gladnoj Planini

Oni ovu pricu i uklesase u zidine Planine
U slavu gladi, blagoslov i prokletstvo nase
Na stomak mu urezase posmrtne znake
I u stomak Planine ga bacise
avatar
Toza
'ајдук
'ајдук

Posts : 241
Join date : 2009-08-11
Age : 32

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  Toza on Wed Aug 26, 2009 12:40 pm

Sestoro brace, sest tirana visokih i prekih
Gukur Srecni tiranin kakvom nema ravna
Koji Visoke ukroti za sebe i svoju bracu
I pecinske zveri natera da prate bracu i njega

Na kosti mirisa pustinje naidje
Kosti prekrise polje
Zasipajuci magijama krenuse ka nama
Mesari nasi magije njihove ometase ali i pustase

Pojurise ptice trule i male nam mucise
Al mali nasi kamenjem zasuse ih
I na sjajne kocije udarise
Tockove skidajuci i kraduci sve sjajno

Gukur Srecni u mrtvog visokog udari
U udarcu ga rastavi i dalje nastavi
Dok su vristece glave letele oko ogreova
Pogodivsi samo jednom

Pogodjeni celicnistomak izgubi svoju glavu
i umesto njegove vristeca se pojavi
Baci Gukur Srecni statue cetvororuke zgoljave na njega
i svi se nasmejase i jurnuse dalje

Smrskasmo mi kosti
I pokuspismo njihove odore tela i lobanje
I na Veliku Planinu ponesmo
Da u grotlo bacimo i glad ublazimo
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Mon Aug 31, 2009 11:06 am

Prijatelji nasi iz Imperije ljudi zavapili su da im pomognemo. Njihovu mocnu armiju porazila je horda ratnika Haosa, i nastavila svojim putem razaranja. Izasli smo na bojiste nadajuci se da cemo ih malo usporiti. Kula strazara, koja nam je bila cilj, vec je bila pod opsadom tako da smo svoj odbrambeni plan morali da zamenimo ofanzivnim.

Masine i Nakovanj smo smestili oko brda na desnom krilu i postavili jedan odred strelaca da ih cuvaju. Hamereri i Slejeri nastavili su liniju sa naredjenjem da se priblize neprijatelju koji je naspram njih postavio svoje pesadijske jedinice: Mocne i velike oklopljene ratnike i divlju rulju pljackasa, podrzane strasnim mutiranim kerovima. Njihov bok branila je suma, za koju nismo znali sta skriva.

Najjaci odred nasih puskasa, Garaz Trondal, ili kako su ih nasi saveznici prozvali Deamon Crunchin' Dragonbelchers, dobili su zadatak da marsem probaju da zauzmu kulu i da je brane po svaku cenu. Nas levi bok, sredinu bojista, pokrivao je Organ Gun. Levo krilo smo prepustili, uz odred samostrela da smeta neprijatelju koji bi probao da nas opkoli sa te strane. Zirokopter je izvideo teren i iz zaklona sa krajnjeg levog krila spremao se za prodor iza neprijateljskih linija odakle je trebalo da ih uznemirava i lovi ako krenu da beze. Neprijatelj je u centar postavio strasno svoje pokretno svetiliste i jedinicu valikih vitezova haosa, te onih nezgodnih Dragon ogrova, koji su izmamili osmeh Slayera. Ubiti takve monstrume, ili umreti u pokusaju, podvig je vredan price i smrt kakvi svaki od njih prizeljkuje! Cela vojska nosi oznake njihovog perverznog boga Slaanesha, ali magija koju osecam i izgled heroja ukazuje na to da ove nesrecnike ipak vodi mocniji um, njihov pticoliki bog, Tzeench.

Zamolili smo Grungnija i Valaju da nas cuvaju i daju nam hrabrosti, a Grimnira da nam vodi sekire, stisli oruzje i zube i zakoracili u novu bitku.
...


Last edited by kgkid on Mon Aug 31, 2009 11:11 am; edited 1 time in total


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Mon Aug 31, 2009 11:09 am

...
Nase masine su promasile metu! Izgleda da su vetrovi danas bili jaci, ili je to izgovor nasih inzinjera, ili se mozda Tzeench poigrao njihovim pogledima, ali su promasili!Sem samostrela koji su ubili dva laka konjanika, pucanje nista nije ucinilo na pocetku, kada je najbitnije. Garland i Zharzaki su napustili svoje jedinice i ostavili im jasna naredjenja da povlacenja nema, vec samo neumitan mars napred. Njih dvojica su krenuli uz blokove vrebajuci prilike i cuvajuci bokove i OG od kerova i lake konjice. Slejeri su zavikali i preplasili jedan copor pasa haosa, koji su pobegli, Thundereri su uspesno zaposeli kulu. Hamereri su zavarali neprijatelja marsirajuci pravo i pretvarajuci se da su Slejeri prepusteni sami sebi.

Iza sume se, uz strasnu lomljavu granja pojavio mutirani dzin. Od ljudi smo saznali za njegovu strasnu snagu, njima je ovaj dzin sravnio kompletnu pesadiju! Pitao sam se gde su ga sklonili i sada sam video! Top ga je jedva okrznuo, ali su puskasi, iskusni u lovu na dzinove, uspeli da ga izresetaju po licu i dzin se srusio u z veliki tresak. Katapult je pokidao sajlu i ona je tesko povredila jednog clana posade. Trebalo im je dosta vremena da osposobe masinu, tako da su tek pred kraj bitke uspeli da opale jos jednom, ali je kamen u letu magijom u prah pretvoren, da ne povredi protivnickog generala. Zirokopter je izdrzao magije neprijateljskog Generala, mocnog carobnjaka na disku!

Onda je usledio juris snaga haosa na Slejere. Dragon ogrovi (jednog je ubio OG), Svetiliste i jedinica ratnika udarili su u nepokolebljive Slejere. Oni su uspeli da ubiju jos jednog Dragon Ogra, neznatno da ostete kociju, ali su oklopi ratnika odoleli njihovim mocnim udarcima. Nastavili su Slejeri da se tuku spremni da umru do poslednjeg. General Haosa je uspeo da baci magiju na nase hamerere i oni su se potukli medjusobno tako strasno da je pola jedinice palo tesko povredjeno!

Zharzaki je jurnuo da pomogne drugovima usmrtivsi prvim udarcem Carobnjaka koga su cuvali. Pomognuti mojom runom, hamereri su se pribrali, uleteli u bok ratnicima haosa i okrenuli bitku, poteravsi pred sobom neprijatelje i zarobljavajuci njihovu zastavu i unistavajuci Svetiliste Tzeencha.

Laka konjica neprijateljska jurisala je na Garlanda Gorlala, ali je on, iako ranjen uspeo da ih sve posece svojom magicnom sekirom. Zirokopter se sklonio od neprijateljskog Maga i svojim topom i na kraju jurisom potpuno razbio Maraudere.
...


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Mon Aug 31, 2009 12:33 pm

...

Slejeri su junacki primili jos jedan juris, kada su se uz tutnjavu kopita vitezovi haosa obrusili na njih! Svi sem jednog pali su u ovom napadu, ali je poslednji, Zharaz uspeo da ih zadrzi dovoljno dugo da pritrce Garland, Zharzaki i Hamereri, te da ih poteraju, odnoseci jos jednu zastavu. Zharaz je uspeo da, nesto kasnije i sam nadje toliko zeljenu smrt. Neka je njegovo ime upamceno, u kljucnom trenutku njegova hrabrost okrenula je bitku u pobedu. Odatle, pa do kraja bitke, patuljci su jurisali na snage haosa na sredini ratista, pucali i ubijali ih puskama i masinama, dok su haotici, bez heroja da ih organizuje, polako se povlacili i padali.

Carobnjak Tzeenchov doleteo je na disku i jurnuo na top. Djulad se pretvarala u prah pri udaru u njegov magicni stit i on je napao posadu! Na dvoboj ga je izazvao Inzenjer i padajuci pred svojim drugovima kupio dovoljno vremena puskasima da jurnu u bok Carobnjaku na monstrumu. I delovalo je kao da Patuljci ne dodiruju carobnjaka kroz njegov teski oklop, i pala je posada topa pod udarima mocnog oruzja, ali brojna nadmoc i sila udara patuljackih sekira ipak su neprijateljskog generala uspanicili i oterali sa bojista.

Garland Gorlal se brzo oporavio od zadobijene rane. Kaze da treba mnogo vise od buzdovana onih slabica da njega izbaci iz stroja, ali se bojim da je moglo da prodje mnogo gore. On i dalje ne zeli ad se odvoji od svoje sekire, iako mu stalno savetujem da ponese novi stit koji sam za njega iskovao.

Naravno, Zharzaki opet gundja po kampu. Nada se da ce mu neka naredna bitka doneti mir, proklinje ovu sto nije. Nama je ipak drago da imamo takvog ratnika i prijatelja na svojoj strani u jos jednoj prilici.

Neka je vecna slava palima, jer njihvom zrtvom ne samo da smo usporili hordu haosa, vec smo i osvetili sve koje je horda do sada ubila.

Gibal Brynbolg
Runelord klana Skarrenruff
20090830


Last edited by kgkid on Mon Aug 31, 2009 6:28 pm; edited 1 time in total


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
TheMarko
Јатак
Јатак

Posts : 645
Join date : 2009-08-10
Age : 37
Location : Nuln

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  TheMarko on Mon Aug 31, 2009 3:23 pm

10.09.2529.

Ујутру полазимо на марш. Не знам каква су наређења, али нама ионако нико никад ништа не говори. Знам само да идемо на север. Вероватно се нећемо скорије враћати јер сам видео залихе које се спремамо да носимо, има ту хране и оружја за добрих месец дана марша и неколико бојева. Чак и артиљерију вучемо са собом. О томе сам само чуо како причају старији ратници док сам био на обуци. Видео сам и неколико оних оних коњаника из богатих породица што носе оне нове пушке што брзо пуцају. Мени никада неће дати такву пушку, али нема везе доста ми је и мој мач. Пушка остане без џебане, а мач чак и кад је затупљен добро служи. Боже помози нам само до прођемо кроз кроз оно што нам предстоји.

Петар Јанковић, редов


_________________
There is no problem a cannon can't solve.
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Sun Sep 06, 2009 3:12 pm

Nakon osvete nad snagama haosa, ponovo sam se sreo sa Generalom Imperije Zvonimirom Curcicem. Ispricao sam mu tok bitke, a on me je zamolio da napravimo manevarske vezbe, ne bi li osokolio svoju vojsku i sagledao nove takticke mogucnosti. Obzirom da je Lord Marelon odsutan, nasao sam za shodno da udovoljim njegovom zahtevu. Pored dobrosusedskih odnosa, smatrao sam da i nasim trupama treba malo vezbe.

Posto se on pozalio da su mu masine zakazivale, odlucio sam da otkaz masina uvedem kao poseban otezavajuci element i u nas deo vezbe. Inzinjeri su se mrgodili, ali im inisam ostavio mnogo izbora. U vezbi, sve masine morale su da otkazuju! Ispostovali su dogovor, mozda i predobro! Sve masine su otkazale. Top pri prvom pucanju nije opalio, da bi ga imperijalna artiljerija odmah zatim izbacila iz stroja. Ja sam uspesno izveo samo 3 od uobicajenih sest runa, katapult je preskocio jednom, a pred kraj bitke su ga imperijalni topovi eliminisali, OG je, kao eksplodirao vec na pola bitke.

Sad, sa strelcima nisam postavljao ovakve uslove, ali su oni, valjda opusteni jer se radi o vezbi, potpuno se opustili i pucali kao da im je prviput u zivotu! Opasno su prekoreni zbog loseg gadjanja, ali bar nisu bezali vec su nasmejano padali simulirajuci zrtve! Zamalo da mi upropaste celu vezbu!

General Curcic je napravio malu gresku u startu. strelci su mu pokrivali jednu polovinu bojista, dok su moje trupe bile na drugoj polovini, a samo sam ja, sa odredom samostrela i skrivenim zirokopterom, bio na levom nasem krilu ispred strelaca. Obe konjice i obe velike pesadije sa pratecim odredima Curcicu su se zbile na polovini bojista naspram kompletne nase armije. Da je nase pucanje radilo kako treba, nista od imperijalnih trupa ne bi stiglo do boja!
...


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Sun Sep 06, 2009 3:34 pm

...
Desni nas bok drzali su strelci, katapult i OG, a njihova krila cuvali su Hamereri i Thane Garland Gorlal sa leve strane, i Slejeri predvodjeni namrgodjenim Zharzakijem po samoj desnoj ivici bojista. Slejeri i hamereri su krenuli napred prema neprijatelju, a posada OG tvrdi da je cula glasne Zharzakijeve psovke zbog "dangubljenja, kad ima piva da se pije i ozbiljnih monstruma da se love". Takodje kazu da su culi kako slejerima izdaje naredjenje: "Hajde napred, da odrobijamo ovu dosadu, pa da radimo nesto pametnije!" Veciti problem svakog generala: kako ih ne povesti u boj, kad idu i sami, a kako ih iskontrolisati da ne naprave vise stete nasim linijama nego neprijateljskim?

Zirokopter je krenuo prema njihovom topu uspesno eskivirajuci djule u letu, a ja sam runom eliminisao sve one konjanike sa onim puskama sto im je Malakai Makaisson prodao patent, onim sto racunaju da ako ispale vise metaka mogu da nadoknade ono sto su propustili losom i nepreciznom izradom... Morao sam, da ga slucajno neki ne zakaci i obori nam zirokopter slucajno! Jos jedna skupa popravka nam stvarno nije potrebna! Ostao je samo njihov iskusni narednik, koji je nosio svoju dogo pusku. On zna da preciznost znaci vise od kise nepreciznih pucnjeva. Posada topa dugo se mlatila sa nasim pilotom, ali bar nisu pucali i na kraju su bili porazeni.

Imperijalci su krenuli u napad, jedna teska konjica pozicionirala se za juris na nase linije, a druga, blago oslabljena zalutalim kamenom iz katapulta (Tacne reci inzenjera bile su: "Trebalo je da pogodimo top, ali je vetar promenio pravac! Nisam ja kriv! Popravicemo im oklope, nadam se da su vitezovi dobro...") pokusala je da obidje slejere koji su pozurili napred i udje u bok nasim trupama. Najvise su istrcali oni njihovi muceni ludaci. Hamereri su se spremili za juris, a slejeri se repozicionirali nadajuci se mojoj runi, ali sam ja odlucio da ne udarim. OG je eliminisao konjicu koja nas je opkoljavala po krilu, a nakon pucanja nasih puskasa, samo jedan vitez druge jedinice ostao je na bojnom polju.

Imperijalni strelci razmenjivali su vatru sa nasim samostrelima, dok ih, na kraju, nije rasterao zirokopter. Samo jedan samostrel je docekao kraj bitke. Kod imperijalaca, od dve jedinice strelaca i konjice sa puskama kraj su docekala samo cetiri strelca iz jedne jedinice. Najvece zasluge pripadaju Zirokopteru, a ne onim neozbiljnim samostrelima!
...


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  kgkid on Sun Sep 06, 2009 3:49 pm

... sa nasim strelcima zabusantima, koji su glumili zrtve i kad nisu morali da padnu, sa masinama koje su sve otkazale, Odlucili smo da pokazemo sta je to sto je stvarno bitno. Cvrsta ruka i jos cvrsce srce!

Garland je jurnuo sa hamererima, koji su bili oslabljeni magijama i pucanjem, na jedinicu kopljanika u kojoj su se nalazili mag i zastavnik imperijalne armije. Odlicno uvezbanim manevrom u bok hamerera su uleteli halberdiri i lovci. Ovaj manevar smo ocekivali, tako da se nasi momci nisu uspanicili. Garland je odmah izbacio iz boja protivnickog zastavnika, dok su udarci Grund-a-kola osamutili i izbacili maga. cetiri koplja su se slomila o Garlandov oklop, ali su neki od nasih pali. Ipak, hrabri momci su ostali u boju i poleko ga, iz minuta u minut, okrenuli i na ktraju dobili nateravsi imperijalce u beg!

Slejeri su utrcali u macevaoce koje je predvodio General Zvonimir Curcic licno. Videvsi sta se sprema, drugi mag je napustio tu jedinicu, bas u trenutku kad su kopljanici poceli da beze, uspanicio se, poceo da bezi na drugu stranu i omeo miliciju koja je pratila macevaoce da utrce u bok slejerima. Zalutalo zrno iz puske nekog patuljka ga je cak ranilo dok je bezao. U tuci koja je usledila, ni jedna strana se nije dala oterati. Slejeri ne bi pobegli sve i da sam im naredio, ali su i macevaoci hrabro se drzali.

Zirokopter je potvrdio poraz kopljanika i halberdira, ali nije ih u potpunosti unistio, vec ih samo oslabio dovoljno da ne pomisle na novi juris.

Konacno, kada smo sve sumirali i izvidali nenamerno zadobijene rane, zakljucak je ostao jednostavan. Boj ne bije svetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka!
Laughing

Gibal Brynbolg
Runelord klana Skarrenruff
20090906


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
TheMarko
Јатак
Јатак

Posts : 645
Join date : 2009-08-10
Age : 37
Location : Nuln

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  TheMarko on Mon Sep 07, 2009 8:42 pm

11.09.2529.

Данас смо се сукобили са свирепим џиновима. Тек што смо изашли из града, они су навалили свом снагом на нас. Нисмо ни знали да су толико близу граду. Ти дивови су ми појели неколико другара из других чета, а ја сам искусио хладноћу њихових снежних рођака јетија. Успео сам да ударим једног, али је његово крзно исувише дебело да бих му нанео озбиљну повреду. Ипак су се на крају, од наше надбројности, уплашили и побегли. Бојно поље је било прекривено крвљу а ми смо се повукли назад у град. Наша кампања је одложена док не попунимо јединице, а до тада напорно вежбање. Једина добра ствар која се десила у овом боју, је то што смо успели да дограбимо једну заставу ових дивова, и она сада краси спаваоне јединице брадатичара који су је ухватили.


Петар Јанковић, редов


Last edited by TheMarko on Mon Sep 07, 2009 9:36 pm; edited 1 time in total


_________________
There is no problem a cannon can't solve.
avatar
TheMarko
Јатак
Јатак

Posts : 645
Join date : 2009-08-10
Age : 37
Location : Nuln

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  TheMarko on Mon Sep 07, 2009 8:50 pm

13.09.2529.

Добио сам унапређење!
Данас је наш Царски Барјактар подлегао повредама од боја. На његово место дошао је мој наредник Јован Кавџић. Добили смо и новог наредника, досадашњег заставника Зорана Трајковића, а ја сам постао Заставник. Како је генерал рекао "Због исказане храбрости, примерног понашања и надасве безпоговорног извршавања наређења, редов Петар Јанковић унапређује се у чин заставника, и истовремено ступа на позицију стегоноше јединице "Ратници Светог Ђорђа"." Отац би био поносан.

Петар Јанковић, редов заставник


_________________
There is no problem a cannon can't solve.
avatar
TheMarko
Јатак
Јатак

Posts : 645
Join date : 2009-08-10
Age : 37
Location : Nuln

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  TheMarko on Mon Sep 07, 2009 9:01 pm

14.09.2529.

Данас смо изненада кренули на марш. само су на јутарњој смотри саопштили да је полазак у 10 часова. Шта је ко спаковао, то је и понео. Намирнице и залихе су већ биле спремне од прошлог поласка.

Носити барјак вода је врло напорно, али ми ни најмање не смета. Уморан сам као пас, али ми не смета, и сутра ћу га поносито носити на челу вода, и прекосутра, докле год буде требало.

Петар Јанковић, заставник


_________________
There is no problem a cannon can't solve.
avatar
TheMarko
Јатак
Јатак

Posts : 645
Join date : 2009-08-10
Age : 37
Location : Nuln

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  TheMarko on Mon Sep 07, 2009 9:07 pm

16.9.

Десетковани смо. Јутрос када смо се пробудили, видели смо да су у току ноћи, врло близу нашем кампу, пришле тамне слуге безбожничке. Они многобошци који верују да их некакви богови хаоса гледају са небеса. Побили су или растерали сву нашу војску са бојног поља.

ПЈ


Last edited by TheMarko on Mon Sep 07, 2009 9:44 pm; edited 2 times in total


_________________
There is no problem a cannon can't solve.
avatar
TheMarko
Јатак
Јатак

Posts : 645
Join date : 2009-08-10
Age : 37
Location : Nuln

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  TheMarko on Mon Sep 07, 2009 9:17 pm

17.09.2529.

Мало смо се смирили данас. Читавог дана свештеници и лекари иду и видају ране повређенима, али људи и даље умиру. Од моје чете, остало је нас двојица неповређених, и још осморицатешко повређених. Ако је за неку утеху, још увек пристижу групе од по два-три човека који су се разбежали са бојног поља па су једва нашли камп. Све у свему, имамо двадесет седам људи спремних на борбу, и ми држимо страже док се не опоравимо довољно да кренемо назад. Преко осамдесет рањеника лежи свуда по пољу. Резервни барјак, зато што смо први изгубили када смо бежали од непријатеља, за сада лежи смотан у генераловом шатору. Генерал Ћурчић је био лако озлеђен, али се опоравља. Од двојице чаробњака који су ишли са нама, један је погинуо, а други још није дошао к'себи. Капетан Јован Кавџић је избегао рањавање, али је изгубио Царски Барјак. Наредник Зоран Трајковић је погинуо на бојишту.

Петар Јанковић, заставник


_________________
There is no problem a cannon can't solve.
avatar
TheMarko
Јатак
Јатак

Posts : 645
Join date : 2009-08-10
Age : 37
Location : Nuln

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  TheMarko on Mon Sep 07, 2009 9:23 pm

18.09.2529.

Јутрос ме је Генерал позвао у свој шатор. Био сам уплашен и очекивао сам казну зато што сам изгубио барјак. Међутим Генерал Ћурчић ми је предао писмо и издао наређење да га лично доставим патуљачком Генералу Гибалу Бринболгу. Сада када сам предао писмо могу да напишем о томе у свом дневнику, али ми је речено да никоме не причам куда идем и шта радим, већ само да узмем коња који мени одговара, и да изјашем на запад, где је патуљачки Генерал боравио очекујући појачања. Тада сам наслутио да овде није у питању само кампања, већ неки велики рат у коме учествује више страна.


Петар Јанковић, заставник


_________________
There is no problem a cannon can't solve.

Sponsored content

Re: Oko vatre (batle reports)

Post  Sponsored content


    Current date/time is Mon Jul 16, 2018 6:03 pm