Jatacenje

Wargaming community of Kragujevac, Serbia


Pitanja vezana za pravila, zvanicna i kucna SEDMA EDICIJA

Share

kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1383
Join date : 2009-08-10
Age : 41
Location : Kazad Gorl

Re: Pitanja vezana za pravila, zvanicna i kucna SEDMA EDICIJA

Post  kgkid on Tue Sep 29, 2009 5:01 pm

1. Ako padnu fear - ne pucaju. ako ih ima dovoljno (vise ili isto kao onih strasnih) onda stoje i u CC pogadjaju na 6, ako ih je manje, automatski beze.

2. Nemam pojma. Tvoji RiP nisu ni slicni ostalim armijama, tako da ces morati to da proveris na nekom forumu - Warhammer-org je moja preporuka. Pa nam javi.


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!

Toza
'ајдук
'ајдук

Posts : 240
Join date : 2009-08-11
Age : 31

Re: Pitanja vezana za pravila, zvanicna i kucna SEDMA EDICIJA

Post  Toza on Mon Dec 07, 2009 3:18 pm

Evo jedne vrlo cudne interpretacije pravila koju bih voleo da proverim.
U FAQ kaze : Ako ne vidi deo pucaca metu nepucaju svi vec samo oni koji vide metu
Da li to znaci da belcher koji nije video metu nije pucao, pa samim tim moze da puca u sledecem krugu (pod uslovom da ima u koga)

Ako stavim jednog lead belchera iza drugog, onaj u drugom redu ne vidi tako da on ne moze da puca. Ovo bi trebalo da znaci da u sledecem krugu zamenivsi im mesta i onaj drugi moze da puca dozvolivsi belcherima dve paljbe.

TheMarko
Јатак
Јатак

Posts : 634
Join date : 2009-08-10
Age : 35
Location : Nuln

Re: Pitanja vezana za pravila, zvanicna i kucna SEDMA EDICIJA

Post  TheMarko on Mon Dec 07, 2009 8:11 pm

mislim da ne . . .


_________________
There is no problem a cannon can't solve.

kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1383
Join date : 2009-08-10
Age : 41
Location : Kazad Gorl

Re: Pitanja vezana za pravila, zvanicna i kucna SEDMA EDICIJA

Post  kgkid on Tue Dec 08, 2009 4:25 pm

ne. jedinica se i dalje vodi kao da je pucala.


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!

saranac
'ајдук
'ајдук

Posts : 236
Join date : 2009-08-12
Age : 42
Location : Divostin

Re: Pitanja vezana za pravila, zvanicna i kucna SEDMA EDICIJA

Post  saranac on Mon Mar 01, 2010 7:03 am

Na Jatačenju se javilo par pitanja vezanih za pravila, gde niko nije imao odgovor, čak ni Darko.
Da bih to razjasnio sebi, postavio sam pitanja GW Podršci. Evo pitanja i njihovih odgovora:
1. Can characters mounted on chariots or monsters (like tomb king on chariot, dragon rider or grey seer on screaming bell) be killed with killing blow or not? This is unclear because rider is attacked separatly from the mount, but character and mount are one model. Therefore I do not know if character is separate model with US 1 (can be killed with KB) or the character and mount form one model with US 4 or higher.

2. TK on chariot in chariot unit. If TK is killed, what happens with its chariot? Is it removed with TK or left to fight as part of chariot unit? If second solution: does chariot fight with normal 4 attacks or just with 2 for horses (no crew)?

Odgovori:
1 Yes you can use killing blow on a model riding a chariot or the screaming bell/plague furnace. The model as a whole cannot be affceted but the rider can, he can be attacked seperately, and so he can be affected by killing blow. So for example you could killing blow the tomb king but not his chariot.

2 The chariot crew cannot usualy be attacked seperately. A character riding a skeleton chariot replaces the crew. If the character dies the chariot will remain and will move as normal but as it now has no crew all it would be able to do would be to attack with the skeleton steeds in close combat.

Mislim da ovo rasvetljava neke stvari Smile

kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1383
Join date : 2009-08-10
Age : 41
Location : Kazad Gorl

Re: Pitanja vezana za pravila, zvanicna i kucna SEDMA EDICIJA

Post  kgkid on Sat Mar 06, 2010 12:04 pm

Pod dva je zanimljivo, posto to onda znaci da se chariot bez kontrole Wink ponasa kao monstrum, ali pri tome ne mora da prolazi monster reaction test ... treba zapamtiti.

Pod jedan, pa... ovo nikada nije ni bilo sporno. Ima nekih minimalnih sansi da se u nekim specijalnim slucajevima neke stvari iskopile kao eventualno sporne, ali u principu niceg spornog u toj prici nije bilo. karakteri na kocijama znatno se razlikuju od "obicnih" kocija (TK i drugih), posto kod njih biras koga tuces: kociju, ili karaktera...

... nastavak sledi ...


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!

Sponsored content

Re: Pitanja vezana za pravila, zvanicna i kucna SEDMA EDICIJA

Post  Sponsored content Today at 12:34 pm


    Current date/time is Sat Dec 03, 2016 12:34 pm