Jatacenje

Wargaming community of Kragujevac, Serbia


Vraćanje rudnika Drekgandaz

Share
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Vraćanje rudnika Drekgandaz

Post  kgkid on Thu Apr 19, 2012 11:21 am

Pišem ovo u Book of Grudges, mada će možda akteri na kraju biti slavljeni kao heroji.

Inženjeri klana Zhartrommal, prekršili su dogovor i reč koju su dali pri stupanju u naše bratstvo Skarrenruf, a na osnovu koje su prišli i počeli da rade sa nama na podizanju našeg Grada. Iako su dobar deo inženjera ostavili da rade na aktuelnim poslovima, njihovo odsustvo se oseća i poslovi počinju da kasne.

Počelo je pre dve godine, kada su prvi put zatražili da im dam vojsku i dozvolu da vrate svoje porodične rudnike Drekgandaz, koje su preplavili zelenokošci pre sto trideset i dve godine i koje od tada pokušavaju da vrate. U rudnicima su u to doba otkrivene sveže žile zlata i gromrila, uz nešto dragog kamenja, ali i runama zapečaćena biblioteka klana sa brojnim inženjerskim tajnama. Inženjeri su me uveravali da će od ekspedicije profitirati i oni i Kazad Gorl i ja. Njihova uveravanje nisu uključile izveštaj o prethodnim neuspelim pokušajima i brojnosti i sastavu zelenokožaca, tako da sam ih odbio i podsetio na zakletve date meni i ovom gradu, kao i novom Klanu. Rekao sam im da su pristali da se odreknu svojih prethodnih života.

Nezahvalnici su potegli priču do prestonice i Torgrim je izvoleo da pošalje svog Loremastera da donese sud u ovome što su inžinjeri smatrali za spor. Presuda je da su oni u Great Book of Grudges imali Ancestral Grudge pre nego sto su položili zakletve novom Klanu i da su u obavezi da pokušaju da ga isprave, te da ih ne mogu zadržati.

Odluka je tako pala i oni su odveli nešto pripadnika svoga Klana, nekolicinu Runsmitova, a pridružili su im se i članovi raznih rudarskih klanove i neki Slejeri. Od mene su tražili jedinicu Hearthguarde, ali sam odgovorio da su oni formacija sa jasnim ciljem i da im nema mesta na ličnim bojištima svojeglavih plemića. Odobrio sam im odred Ironbreakera, jer bez njih nemaju nikakve šanse. Poneli su i nešto ratnih mašina, ali su njih morali sami da finansiraju.

Neka ostane zapisano da sam prihvatio i sledeće obaveze:
- Ukoliko ova kampanja urodi konkretnim plodovima i donese realnu šansu da se rudnici trajno očiste, povešću, ili poslati, pojačanja dovoljna da se rudnici očiste i ponovo pripadnu legitimno vlasništvo Klana Žartromal.
- Ukoliko dodje do lošeg ishoda, poslaću pojačanja dovoljna da obezbede evakuaciju i spreča masakr nepromišljenih inženjera.

Za podršku u opremi i ljudstvu, kao i kompenzaciju za kršenje date reči i kašnjenja u tekućim poslovima usled ove kampanje, Klan Žartromal obavezao se da:
- Uplati u zlatu i ratnim mašinama kompenzaciju za kršenje ugovora i kašnjenja do kojih dovedu.
- Isplati poštene naknade profesionalnoj vojsci koja je sa njima krenula.
- Garantuju uspeh kampanje i 20% prihoda rudnika u vremenu ne kraćem od 500 godina svom novom gradu Kazad Gorl.
- 1% prihoda rudnika u istom trajanju, meni i mojim naslednicima za izdržavanje reda Hearthguard
- Sa rudarskim klanovima postignut je dogovor o podeli ukupno 10% vlasništva nad rudnikom između klanova koji im pomognu u čišćenju i novom naseljavanju i iskopavanjima u rudniku.
- Klan Žartromal je uplatio Esnafu Runsmitova dogovorenu sumu u zlatu za njihovo učešće u kampanji, a po uspešnom okončanju i 10% prihoda u periodu od najmanje 500 godina.

Nadam se da će im Grudge protiv zelenokožaca brzo biti namiren, a da će cela kampanja biti berićetna za sve nas. U protivnom čeka ih mesto u ovoj knjizi.

Marelon Gorlal,
Lord i glavnokomandujući,
Klan Skarenruf,
Kazad Gorl


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Vraćanje rudnika Drekgandaz

Post  kgkid on Thu Apr 19, 2012 11:56 am

Alfe, pošto je bilo grešaka u pravilima, da li hoćeš da igramo kao da ja nisam uspeo i da ti prelaziš u napad, ili nastavljamo sa sledećim scenarijem?

_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
Alf
'ајдук
'ајдук

Posts : 239
Join date : 2010-03-18

Re: Vraćanje rudnika Drekgandaz

Post  Alf on Thu Apr 19, 2012 11:33 pm

Ma kakve greske. Very Happy Idemo dalje po dogovoru. Ja 1500 i da probam da zaustavim pokretanje paklenog stroja koji je vec godinama van upotrebe. Very Happy
Cucemo se.
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Vraćanje rudnika Drekgandaz

Post  kgkid on Sun Apr 29, 2012 6:21 pm

Pozdrav, Marelone!

Inžinjeri su počeli sa napadom na rudnik. U svom izveštaju Kralju Torgrimu tvrde da su osigurali pristup i da nastavljaju sa kampanjom čišćenja.

Zaboravili su da kažu da su u akciji prodora u rudnik naišli na izuzetno jake snage goblina. Unutra su ih čekala puna tri plemena noćnih goblina, sa dva mangler skviga šest fanatika, tridesetak strelaca i nekoliko jahača skvigova. Dva goblinska lorda su bila unutra, od kojih jedan nosi odvratan magični mač koji probija naše oklope kao da nisu od gromrila. Imali su i armijsku zastavu, tako da meni deluje da su organizovani bolje nego što su prvi izveštaji pokazivali.

Mnogi su Slejeri pali obarajući sve te zveri.

Rudnici su zapušteni, mnogo je odrona i mnogo novih tunela koje su u svom haotičnom maniru iskopali goblini. Mnogo je divljih skvigova i pećinskih trolova koji lutaju naokolo loveći gobline, ali napadaju i naše patrole.

Sutra nas čeka teška misija. Inžinjeri su nam otkrili lokaciju prostorije u kojoj su pumpe koje kontrolišu podzemne vode. Kako kažu, sušenjem rudničkih tunela kreirali su ogromno podzemno jezero. Otvaranjem određenih brana mogu da poplave niže nivoe rudnika i većinu goblinskih tunela. Ovime bi oslabili otpor goblina i čišćenje rudnika sveli na grobkul. Ne delim njihovu procenu, ali smatram da svaki goblin koji se udavi u toj vodurini neće morati da se poseče ručno, što nikako ne može da smeta. Ujedno, sprečiće pojačanja iz okolnih planina da se pridruže goblinima ovde. Povešću nešto Ironbreakera da obezbedimo uspeh ove misije.

Grungni neka nam da mudrosti,
Grimnir neka vodi naše ruke,
Valaja neka nas čuva!

Borek Ironhelm
Ironbreaker Tronga Skarenruf
Kazad Gorl


Last edited by kgkid on Thu May 03, 2012 11:05 am; edited 1 time in total


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Vraćanje rudnika Drekgandaz

Post  kgkid on Thu May 03, 2012 9:45 am

Lorde Marelon,

Pišem da izvestim da je uspešno izvedena misija plavljenja grobi tunela. Nažalost, moj otac, Borek Ironhelm pao je teško ranjen onim strašnim sečivom koje nosi goblinski poglavica. Trenutno ga neguju dve sveštenice Valaje, ali na sva pitanja samo frkću i isteruju nas iz odaja u kojima neguju ranjene. Ranjenih i palih je sve više.

Ponavljam očevu procenu da, uprkos tvrdnjama Inžinjera, ovo nije grobkul, već pravi rat. Grobi su organizovani, imaju mnoštvo fanatika i ma koliko mi žrtava podneli da eliminišemo mengler skvigove, njih uvek ima još, kao da ih grobi imaju u neoraničenim količinama. Isto važi i za jahače skvigova. Trudimo se da ih upucamo pre nego što stignu do naših redova, dobro je da su inžinjeri obezbedili dovljan broj strelaca i džebane.

Pišem i da izvestim da su se pojavili i goblinski šamani, tako da sada sve misije predvode iskusni runsmitovi. Za sada im se mora odati priznanje, jer nas goblinska magija nije ozbiljnije oprljila.

Mašinerija koju smo tražili je bila prilično oštećena, ali dawr, tako da smo ipak uspeli da je pokrenemo. U ovome su se istakli neki slejeri i jedinica ratnika inženjerskih klanova. Moram naglasiti da je jedinica ajronbrejkera koju je otac predvodio pretrpela teške gubitke, ali hrabro su odolevali i zaštitili patuljke koji su pokušavali da pokrenu mašineriju. Iskreno, nisam siguran da bij ikada pokrenuli da onaj slejer nije "pomogao" jakim udarcem drške sekire...

Inženjeri su prezadovoljni uspehom misije, koja se zamalo pretvorila u čisto samoubistvo. Štaviše, toliko su zadovoljni da su najavili prepad na dvoranu u kojoj su grobi napravili svoja svetilišta, kako bi ih spalili i razorili i time slomili duh zelenokošcima.

U ovu bitku šalju rudare, strelce i slejere, a od mašina su odvojili jedan top i jedan OG. Mi ostajemo da obezbedimo pozicije koje smo osvojili i da očistimo ostatke razbijenih goblina.

Poštovanje i pozdrav
Torek Borekson Ironhelm
Ironbreaker Klana Skarenruf.


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Vraćanje rudnika Drekgandaz

Post  kgkid on Thu May 03, 2012 11:03 am

"Lorde Marelon,

Javljam da je misija razaranja grobi svetilišta uspešno izvršena. Rudari, top i Slejeri razorili su svetilište i naneli ozbiljne gubitke grobi amriji.

Opet se pojavio onaj grobi poglavica sa magicnim oružjem.

Treba naročito pohvaliti žrtvu koju su podneli hrabri rudari predvođeni Thane Brontijem iz inžinjerskog klana. Samopožrtvovano su izdržali do uništenja najbolje branjenog grobi svetilišta, ubili goblinskog šamana i usporili goblinske branioce dajući ostatku vojske dovoljno vremena da potpuno sravne sva četiri svetilišta i bezbedno se povuku nazad u kamp.

Pored čišćenja terena spremamo se i za veliki prodor prema kapiji dvorana rudnika Drekgandaz. Pre toga moramo se probiti svečanim prilaznim tunelom, koji je napravljen i osmišljen kao deo sistema odbrane ovih dvorana. Samim tim, čeka nas težak i opasan posao, te su nam neophodna pojačanja. Po prvi put, otkako je ova krvava kampanja počela, sklon sam da poverujem da imamo izgleda za pobedu.

Neophodno je da obezbedimo dva runkamena kako bismo sprečili gobline da nas odseku od cilja. Nismo sigurni da oni znaju kako se oni koriste, ali ne smemo rizikovati u finalnom jurišu. Naročitu opasnost predstavlja činjenica da mnoštvo grobi tunela ovde leži neispitano jeer naši izviđači i rudari nikada ranije nisu uspeli da se probiju tako daleko. Stoga se moramo paziti da nas neprijatelj ne opkoli i napadne sa dve strane odjednom.

Javljam Vam i dobre vesti o Ocu. On je stabilno, a voljom Valaje rane brzo zaceljuju. Sveštenice su saopštile da je potpuno isceljenje sada već sasvim izvesno. Njegov oklop je opravljen i čeka ga. Valaja neka je hvaljena.

Torek Borekson Ironhelm
Ironbreaker Klana Skarenruf
Kazad Gorl"

Neka ostane upisano da se u potpunosti odobrava zahtevano pojačanje i snabdevanje po specifikacijama Klana Zhartrommal, namenski za proboj, oslobođenje i čišćenje kompletnog rudnika Drekgandaz. Neka ostane upisano da Klan Zhartrommal snosi potpunu odgovornost za ishod misije. Neka im Grimnir vodi ruku u osveti, neka im Grungni podari mudrosti i neka Valaja bdi nad njima, jer trebaće im.

Marelon Gorlal,
Klan Skarenruf,
Kazad Gorl


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Vraćanje rudnika Drekgandaz

Post  kgkid on Mon May 14, 2012 11:26 am

Dobre vesti Marelone!

Na nogama sam i spreman za konačni juriš na poslednje veliko goblinsko uporište.

U poslednjoj borbi moj sin Torek je, predvodeći Irobreakere, uspeo da probije odbranu i osigura prilaz poslednjem grobi uporištu. Pokazalo se, ipak, da grobi tuneli čine opasnu i veliku mrežu te da se ne smemo opuštati. Iako su jedinice koje smo ostavili da nam čuvaju leđa potpomognute slejerima uspele da obezbede napadački deo armije, koji su činili ratnici inžinjerskih klanova i naši Ironbreakers, ne smemo se opuštati.

U finalni napad ne smemo povesti kompletnu silu. Deo trupa moramo da odvojimo da čuva prolaze i leđa glavnini armije i da, sa rendžerima i rudarima krene u grobkul po kanalima. Inženjeri su dobili zadatak da miniraju grobi tunele koji su očišćeni, kako bi se grobi sprečili da ih ikada više koriste.

Inžinjeri spremaju nešto za finalni napad. Krše lome i dižu buku, doveli su i nekoliko inžinjera iz drugih klanova da im pomognu. Kažu da ih plaćaju od svog dela. Videćemo da li ta njihova skalamerija može da nas zaštiti od grobija, pošto je očigledno da se radi o dobro organizovanoj i vođenoj armiji zelenih. Vođa, pored opasnog sečiva, ima i izrazitu mržnju prema nama, a trupe su mu naručito podmukle i gnevne, vođene nekom iskonski zlom željom da nas ne bude. Ovde bih želeo da pohvalim svog sina Toreka, koji je u dvoboju, u poslednjoj borbi, uspeo da rani grobi zastavnika. Ironbreakeri su, uprkos velikim žrtvama, uspeli da nanesu ranu, il' dve grobi poglavici. Nažalost, nisu uspeli da ih ubiju, jer su se grobi snage povukle u poslednjem trenutku. Uzdam se u Grimnira da ćemo imati više sreće u konačnom napadu i da će grudge protiv grobi poglavice biti naplaćen krvlju njegovom i njegovog poganog roda!

Borek Ironhelm,
Ironbreaker Tronga Skrenruf
Kayad Gorl


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Re: Vraćanje rudnika Drekgandaz

Post  kgkid on Thu May 17, 2012 12:22 pm

Uspeh, Lorde Marelon!

U konačnom proboju trupama koje su sačinjavali naši Ironbreakeri, Dugobradi, Puškaši i ratnici klana inženjera, pridružili su se i Slejeri, predvođeni jednim od onih legendarnih Demonslejera i jednim Zmajoubicom, kao i požrtvovani tim rudara. Inžinjeri su poslali samo jedan OrganGun, a pokušali su i da pomognu napravom koja je podsećala na Helorov izum. Odnekud se pojavio i Malakai sa svojim Grobisečom. Pokušao je da popravi i ekplozivnu napravu, ali su se inžinjeri postarali da se ne približi napravi. Možda je bolje bilo da su ga pustili. Gore sigurno ne bi bilo.

Rudarima u ovoj borbi treba odati najveće priznanje. Hrabri tim od pet rudara pojavio se iza leđa neprijatelju i uspeo da ih prepadne toliko da su pustili fanatike. Rudari nažalost nisu preživeli, ali njihovca imena su upisana u knjige slavnih i biće upamćena za sva vremena. Fanatici su napravili priličnu pometnju u protivničkim redovima, ne nanevši ikakve gubitke ostatku naše vojske.

Neprijatelj je imao čak tri cela plemena noćnih grobija, koje je predvodio onaj poglavica sa strašnim sečivom. Uz njega su tu bila još tri Grobi lorda, od kojih je jedan bio vrlo moćan šaman, i čak pet heroja, među kojima i jedan šaman i onaj zastavnik koga je u prošloj borbi ranio naš zastavnik, a tvoj rođak Garland. Pored njih, tu je bilo još šest trolova i tri pećinska trola, tri jedinice jahača skvigova, dva velika mengler skviga i pećinski džin!

Inženjerski izumi su bili strašni! Eksplozivna naprava je bila kao da su je Umgi sklepali. Prešla je pola puta i prvi put kada je jedan jahač skvigova čvrknuo eksplodirala je. Eksplozija je bila fascinantna, sva je sreća da niko od Dawi ratnika nije bio u blizini. Ukupan efekat ove šklopocije: Neoprezni grobi, komada jedan. OG je uspeo da ubije jedan par mangler skvigova, da povredi nekoliko grobi jahača skvigova, da zamalo ubije već povređenog džina, a onda je ekspodirao iza naših leđa! Da nisu puškaši uspei da ga dokusure u poslednjem trenutku džin bi zasigurno poslao u hodnike predaka mnoge Ironbreakere.

I Malaki je imao problema. U pomrčini pećine sekire njegovog Grobiseče retko su pogaćale. Ipak je, uz pomoć puškaša, uspeo da slisti skoro polovinu plemena u kome se skrivao grobi poglavica.

Runelord Gibal Brynbolg lično je predvodio ovu akciju. Zaustavio je grobi magiju u potpunosti. Pre početka bitke je Demonslejeru dao neku runsku sekiru i na brzinu mu dao neke instrukcije. Kasnije smo saznali da mu je dao sekiru kojom je ovaj trebalo da slomi ono zlo sečivo grobi poglavice, koje je došlo glave tolikim Patuljcima u ovom rudniku.

Slejeri su rano uleteli u akciju i poneti prvim uspesima očas, daleko ispred ostatka trupa uleteli u neprijateljske redove. Zmajoubica je, po cenu svog života, slavno uspeo da ubije drugi par mangler skvigova. Uprkos velikim žrtvama posejali su haos u protivničkim redovima. Demonslejer nije uspeo da se probije do grobi generala i slomi zlo sečivo, zbog čega još uvek sedi i ćuti u uglu i niko ne sme da mu priđe. Uprkos tome, njegovi podvizi bili su vredni pravog epa! U prvom jurišu satro je pola jedinice jahača skvigova i jednog od lordova nagnao u beg preko ivice ponora. Taj pad niko nije mogao da preživi. Zatim se, u punoj brzini sa slejerima zakucao u jedinicu sa grobi čarobnjacima. Pošto su bili predaleko da bismo ih podržali u njih je uletelo još jedno pleme noćnih goblina, onih što liče na ljubičaste pečurke. Uz teške žrtve posekli su slejeri dva grobi lorda, oba grobi šamana, nekoliko grobi heroja i šampiona i masu grobi šljama! Predaleko postavljeni i suočeni sa plemenom grobi vođe i trolovima, bez mašina da nas podrže, mislili smo da će u poslednjem trenutku bitka ipak da se loše završi po nas, ali je grobi vođa naredio povlačenje.

Ovime smo uspeli da osvojimo rudnik i sada ostaje da se organizuje detaljan grobkul, da se uruše preostali grobi tuneli i ojačaju odbrane, jer niko nije bezbedan dok je ono sečivo celo i onaj poglavica živ.

Napominjem da su Inžinjeri klana Žartromal počeli da isplaćuju svoje dugove, a kako će tebi da nadoknade kašnjenje u dogovorenim radovima, ostaje da se vidi.

U Knjigu Gradževa upisan je grobi vođa i grobi pleme, za Davi krv koju su prolili. Zapisano je da pleme koje karakterišu plamene šare na crnim kapuljačama i zastava sa velikim žutim zlim mesecom i njihov grobi vođa, samo potpunom eliminacijom i uništenjem zlog sečiva koje poseduju mogu da budu precrtani u Knjizi.

Ostajemo ovde dok rudari i inžinjeri ne obnove odbrambene strukture i ne organizuju stalne straže. Ne mogu da opišem koliko želimo da se vratimo kući u Kazad Gorl i izvučemo iz ovog smrada grobi prljavštine. Predlažem da pošaljete nešto rendžera da pomognu u praćenju preživelih grobi napasti i da učestvuju u grobkulu koji će da usledi!

Dodatne detalje preneće ti Garland, koji se već uputio nazad u Kazad Gorl.

Pozdrav,
Borek Ironhelm,
Ironbreaker,
Trong Skarenruf,
Kazad Gorl


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!

Sponsored content

Re: Vraćanje rudnika Drekgandaz

Post  Sponsored content


    Current date/time is Wed Jul 18, 2018 8:36 am