Jatacenje

Wargaming community of Kragujevac, Serbia


Novi Wood Elf

Share
avatar
kgkid
Харамбаша
Харамбаша

Posts : 1392
Join date : 2009-08-10
Age : 43
Location : Kazad Gorl

Novi Wood Elf

Post  kgkid on Fri May 16, 2014 11:11 am

Ovo je tema za detaljniju analizu, ali za početak ću samo da okačim nešto što sam primetio da je u startu loše tumačenio:

1. Strela Kurnosa - bez obzira na broj karaktera sa ovim pravilom u dometu i LoS, neprijateljski general popije samo jedan S3 NoASv hit.

Inače, opšti utisak je da je armija izuzetno neobična:

Postavka
Jedna šuma ekstra u ETC uslovima kada skoro svaki sto ima bar dve šume, svakako nije za potcenjivanje. Veliki potencijal predstavlja i Žir, naročito u kombinaciji sa Moonstone. Treba imati na umu da se šume od žira postavljaju pre nego što se odredi koja je čija strana i da se one generalno sketeruju. Šuma ekstra od Zasede se postavlja u svoju polovinu, znači kasnije, kada se odredi koja je čija strana.
Veliki potencijal u postavljanju leži i u činjenici da Jahači, kao osnovni izbor, imaju Ambusher pravilo. Jeste, gubi se ceo krug pucanja, ali može da se dovede pucanje na smislenu lokaciju u trenutku kad je to potrebno.

Kretanje
Realno, WE su prilično pokretljiva armija, ali to zavisi od izbora armije. Pošto šume nikome ne smetaju za marš, neće se pešadija mnogo ovajditi od velikog broja šuma na stolu. Mesečev kamen je druga priča. Sama veličina šume je garancija da će prilično velika jedinica da "nestaje" i vraća se praktično u svakoj fazi.
Glade Riders, zbog Ambusher ravila imaju izuzetan potencijal da se pojave gde treba i kad treba, ali i da se sklone van opasnih zona.

Magija
Svi lorovi na "izvol'te"? Da, hvala!
Neko bi mogao bolje da objasni relacije određenih Lorova sa određenim jedinicama i protivnicima...

Pucanje.
Generalno, prvo što se nameće je izuzetan potencijal magičnih strela. Naročito su jake strele koje daju otrov i strele koje čine ad se negiraju penali na pucanje kroz prepreke. Strele sa -3 na oklop su takođe zanimljive, ali su nešto manje interesantna opcija ako se ima na umu da je verovatno najjači izbor iz retkih jedinica WW koji imaju NoASv. Ostale strele, zbog cene i uslovljenosti efekata su teže za primenu na pešadiji u standardnim listama.
Kod pucanja treba imati na umu nekoliko sitnica:
- WE sada opet imaju normalne penale na kretanje i pucanje
- Mnoge stvari daju Multiple Shots(x) pravilo. Ono povlači i penal na pucanje
- Svako pucanje u WE armiji je AP (sem Arcane Bodkins, one daju -3 na ASv)
- Ne mogu sve jedinice da marširaju i pucaju, a za pucanje po reformiranju neophodno je proći "Swift reform". Ove poslednje dve stavke delimično utiču na pokretljivost pešačkih pucača u WE armiji.

Veliki akcenat može da se stavi na pucanje WW. Oni su prilično ozbiljni i prilično potrebni jer rešavaju problem teško oklopljenih modela. Pojačani su dostajer umesto KB dobili su NoASv. Ipak su relativno skupi i realan maksimum je oko 25 u dve jedinice.

Pucanje kod GR je malo slabije po broju, ali zbog mogućnosti da se pojave gde je potrebno postoji potencijal upotrebe Moonfire i Starfire srela. Otrov je, kao i uvek najlakši izbor.

Tuča
Tuča je malo takši izbor za vilenjake, pre svega zbog lošeg oklopa i mekih trupa. Trupe su pritom pristojno cenjene, pa brzo gutaju poene.

Šuma
"Šume", odnosno Drijade, Trikini i Trimeni su obogaljeni, nažalost. Mali Ward Save, smanjena snaga i zapaljivost ih čine prilično lošim izborom. Čak i u CC vilenjaci imaju boljih opcija.

Sestre
Od novih jedinica, ova prva privlači pažnju. Istina, nisu baš Warloci, ali su najbolji bunker za karaktere, vrlo pokretne, pristojno pucaju, mogu da nose magičnu zastavu, a li činjenica da su L2 čarobnjak sa bonusom za redove nije loša. Istina Štit trnja u idealnim slučajevima neće da se baci, ali mogućnost bacanja Kletve Anraheira je vrlo zanimljiva!


_________________
Kuliraj dete, zivot je pred tobom.

Well f--ckin stop doin' it then, ya evil bastard!

    Current date/time is Wed Jul 18, 2018 8:29 am